Tatramat mení názov, opatrenia pre koronavírus sa spoločnosti nedotkli

23.03.2020 Poprad

Popradský Tatramat bude mať svetové meno. Zmenu spája s príbehmi Slovákov

Jeden z popredných zamestnávateľov na severe Slovenska, spoločnosť TATRAMAT – ohrievače vody, s.r.o. mení k prvému aprílu tohto roka názov na STIEBEL ELTRON Slovakia, s.r.o. Chce sa tak ešte viac priblížiť k materskému koncernu. Zmena sa počtu pracovných miest a ani produktov nedotkne.

POPRAD, 23. marec 2020 – Nemecký rodinný podnik vstúpil do vlastníckej štruktúry popradského Tatramatu ešte začiatkom milénia. Stalo sa tak v roku 2004. Pätnáste výročie začlenenia Tatramatu do skupiny STIEBEL ELTRON si v auguste minulého roka pripomenuli pod Tatrami úpravou loga. K slovu Tatramat pribudlo spojenie STIEBEL ELTRON. Niekoľkomesačná zmena vrcholí práve teraz.

Spoločnosť STIEBEL ELTRON patrí k popredným výrobcom zariadení na ohrev vody, vykurovanie, vetranie a chladenie na báze obnoviteľných zdrojov energie. Za svoju takmer storočnú históriu ponúka svojim zákazníkom zariadenia vyznačujúce sa vysokou energetickou účinnosťou. „Vstup do popradského Tatramatu v roku 2004 túto snahu ešte viac podčiarkol. Slovenské produkty boli už vtedy na vysokej kvalitatívnej úrovni a dokonale zapadali do portfólia STIEBEL ELTRON. Spoločne sme sa tak stali nielen významným zamestnávateľom, ale aj hráčom na trhu. Tento proces smeruje do finále,“ prezradil Peter Štrbian, konateľ spoločnosti.

Nadnárodná skupina pôsobí v súčasnosti po celom svete, výrobné závody má v piatich krajinách. Okrem domáceho Nemecka vlastní STIEBEL ELTRON výrobné závody vo Švédsku, Thajsku, Číne a na Slovensku. Po celom svete zamestnáva takmer 4 000 zamestnancov. „Vzhľadom na konkurenčný boj a aktuálne dianie na trhu je dôležité, aby mal v rámci lepšej konkurencieschopnosti každý z našich závodov explicitne vyjadrenú príslušnosť k materskému koncernu,“ pokračuje Peter Štrbian.

To, že sa spoločnosť TATRAMAT – ohrievače vody, s.r.o. mení na STIEBEL ELTRON Slovakia, s.r.o. nebude mať podľa Petra Štrbiana žiadny dopad na súčasnú produkciu, počet pracovných miest a ani na produkty značky Tatramat. „Naším cieľom je kontinuálne pokračovať vo výrobe našich kľúčových zariadení. Zamestnanci v Poprade sa nemusia obávať redukcie pracovných miest a ani zásahu do ich miezd. Kolektívna zmluva ostáva v platnosti, v súčasnosti pokračuje aj výroba zariadení Tatramat,“ dodáva.

Svetové meno, hrdí na Slovensko

Prichádzajúcu zmenu názvu sa rozhodla spoločnosť STIEBEL ELTRON komunikovať medzi zamestnancami unikátnym príkladom. „Prácu ľudí pod Tatrami si veľmi ceníme. Náš závod má v Poprade bohatú históriu. Ľudia z tohto kúta Slovenska už v minulosti dokázali, že vedia vytvoriť produkty a diela, ktoré možno považovať za unikátne či nadčasové. Dnes ale nikto nemusí odchádzať mimo svoju vlasť, aby sa stal svetovým. A na to sme hrdí všetci,“ približuje Peter Štrbian.

Ľudia sa tak v týchto dňoch môžu na pracovisku oboznámiť s príbehmi šikovných rúk, ktoré pochádzajú z tamojšieho regiónu. Liptovskí murári napríklad stavali významné ulice a štvrte v Budapešti. Stavebným dozorom tamojšieho parlamentu bol dokonca poverený rodák z Dovalova. Gusti Popovič z Veľkého Slavkova, ktorého možno nájsť s fľaštičkou v ruke aj na slávnej fotografii Obed na vrchole mrakodrapu, zas staval súčasť Rockefellerovho centra. Podľa Petra Štrbiana je to dôkaz toho, že značka STIEBEL ELTRON na Slovensko patrí a vďaka tomuto spojeniu vznikajú skutočne svetové produkty.

 

Vyberte región

mark